IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не разрешават на България Ер да лети до Новосибирск

Първият полет от Бургас до Новосибирск би трябвало да се състои на 10 юни, но към момента няма разрешение от руските власти

11:27 | 09.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Не разрешават на България Ер да лети до Новосибирск

Авиационните власти на Русия до момента не са дали поисканото разрешение на авиокомпания България Ер за извършване на редовни полети по маршрута Варна-Новосибирск-Варна и Бургас-Новосибирск-Бургас, пишат руски медии.

По предварителните разчети първият полет от Бургас до Новосибирск би трябвало да се състои на 10 юни.

По данни на руския Съюз на туристическата индустрия България Ер засега не е обявила официално полети до Новосибирск. От руска страна обясняват, че маршрутите на полетите между отделните страни се съгласуват при преговори между авиационните власти на съответните страни – и в случая от страна на българското Министерство на транспорта е направено всичко необходимо при подобни случаи.

По данни на руски медии във връзка с посочения проблем вчера руският посланик в София Юрий Исаков е бил поканен на разговор в Министерството на транспорта.

От руската туристическа организация изразяват мнение, че е възможно бавенето на даването на разрешение на България Ер от руските авиационни власти, да е свързано с нежеланието да се създава конкуренция на руски авиокомпании.

От руския Съюз на туристическата индустрия предполагат още, че ако конфликтът с даването на разрешение за полети до Новосибирск на България Ер между авиационните власти на България и Русия се задълбочи, то България би могла да предприеме ответни мерки, т.е. да отнеме вече издадени разрешения за полети на руски авиопревозвачи до Варна и Бургас.

Ако това стане, то може да бъде провален лятната почивка в България на десетки хиляди руснаци, коментират от руския туристически бранш.

Потърсени за коментар по казуса, от ръководството на България Ер казаха за Investor.bg, че въпросът и към момента стои по същия начин. Предстои среща между руския посланик в България и ръководството на Главна въздухоплавателна администрация, след която вероятно ще има по-голяма яснота по въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Обективен
преди 13 години
Руснаците що си нямат тези проблеми с Турция ? Кой няма интерес руските туристи да идват в България ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още